Personopplysninger

Elevtekst 1

Denne teksten er skrevet av Nathan S. da han var elev i 10. trinn i Globalskolen.

Geniale fotgjengere i Albania

I Albania har fotgjengerne en frihet som nordmenn bare kan drømme om.

Mens norske fotgjengere må holde seg på fortauet, kan albanere gå hvor som helst. Til og med i midten av veien. Albanerne bryr seg så masse om helsesystemet og pengene som går dit, at de hiver seg foran bilene. Dette er et viktig tiltak for å redusere arbeidsledigheten.

Her er et strålende eksempel på uselvisk oppførsel. Her om dagen så jeg en gammel mann som bestemte seg for å støtte økonomien. Så, mens en fin Mercedes Benz kom i 25 km i timen, hoppet mannen foran bilen, uten å tenke på hva kunne skje med den. Han fløy sikkert tre meter og falt på asfalten. En fantastisk innsats, og heldigvis ble bilen ikke skadet!

Dessverre blir bilene svært ofte skadet, og mye penger blir brukt på bilreparering. Dette er også et godt ledd i å oppholde den albanske økonomien. Jeg takker alle fotgjengerne som har støttet den albanske økonomien ved å la seg bli påkjørt!

I motsetning til norske sjåfører, som virker som om de er redde for fotgjengere, prøver albanske bilister å se hvor mye de kan støtte den albanske sykehusøkonomien uten å ødelegge bilene sine.

Sykkelstier? Åh, mener du parkeringsplasser? Det er det vi bruker dem til! Sykkelstier er bare for syklister som ikke er modige nok for å sykle i veien. Albanere er så modige at de sykler hvor som helst! Ikke er det bare et tegn på modighet, men det er mye mer gøy og mer spennende enn å sykle på noen kjedelige sykkelstier.

Sykkelhjelm? Hva er det? Pynt for å henge på styret eller for å legge hansker og luer inni? Albanere er skapt med en tykk hodeskalle sånn at de kan tåle et trykk eller to bedre enn alle andre i hele verden.

Selv damene i Albania er så tøffe at de går med ryggen imot trafikken og midt i veien. Sammenlignet med sine norske søstre, som holder seg så godt inn på fortauet som mulig, blir albanske damer som noen modige bjørner å regne.

Men det er ikke bare fotgjengerne som er geniale. Kan du tenke deg noe kjedeligere enn å stoppe på hvert gatehjørne for å se om noen kommer? Nei, her til lands har vi byttet ut forkjørsretten med en spennende livsstil – den som kjører fortest og hardest, vinner!

Takket være disse modige folka, er Albania enda ikke økonomisk ruinert. Så moralen er at hvis de kunne ha mer ulykker og mer skadde biler, ville Albanias økonomi være den sterkeste i hele verden! 

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |