Personopplysninger

Hjelp

Norsksidene er en åpen ressurs som Globalskolen og Høgskulen i Volda står bak. Du trenger ikke innlogg for å bruke sidene.

Målformer

De aller fleste sidene finnes på både bokmål og nynorsk. Du velger målform ved å klikke på «Innstillinger» eller «Innstillingar» øverst til venstre.

Responsivt design

Norsksidene har responsivt design. Det betyr at du kan bruke dem på både pc, Mac, nettbrett og smarttelefon.

Øvinger

På Norsksidene finnes det et stort antall interaktive øvinger. Du finner lenker til slike oppgaver nederst på mange av sidene.

Kopiere lenker

Noen ganger kan det være aktuelt å gi URL til en side. Når du skal kopiere en lenke, velger du «Kopier språklenke». Deretter kan du lime inn denne adressen der du ønsker å bruke den. Dette valget har du på både teorisider og øvinger.

Iframe

Bruker du læringsverktøy, kan du se om du kan bygge øvinger direkte inn i dette med iframe-kode. URL til øvinger henter du slik det er vist ovenfor.

Globalskolen bruker læringsverktøyet Canvas. Slik kan vi bygge inn en øving på en side i dette verktøyet:

  1. Velg «Insert media» i editoren og lim koden nedenfor inn i fanen «Inkluder».

  2. <iframe align="bottom" src="URL" width="800" height="600"></iframe>

  3. Erstatt URL i koden med lenka til øvinga du skal bygge inn.

  4. Avslutt med å velge knappen «OK» og lagre.

Personvern

Du trenger ikke innlogg for å bruke Norsksidene. Vi bruker Google Analytics til å lage statistikk om besøk på sidene. Utenom dette samler vi ikke informasjon om brukere eller bruken av sidene.

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |