Personopplysninger

Om oss

Norsksidene er en åpen ressurs som Globalskolen og Høgskulen i Volda i sin tid stod bak. Språkrådet bidrog også med innspill til noen av sidene. Norsksidene blir for tiden ikke oppdatert og vedlikeholdt og hverken Globalskolen, eller HiVolda tar ansvar for at innholdet er korrekt og oppdatert per dato. Sidene ble sist gjennomgått og oppdatert i 2022.

Grunnen til dette er at begge institusjonene mangler ressurser til kontinuerlig vedlikehold av sidene. Vi holder imidlertid norsksidene åpne og tilgjengelige, og vi er stadig på jakt etter samarbeidspartnere som kan ta et videre ansvar for sidene.

Globalskolen

Globalskolen utvider og oppdaterer sidene og bruker dem når skolen gir kompletterende undervisning i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn som går på internasjonale eller lokale skoler i utlandet. Elevene får undervisning som tar utgangspunkt i de samme læreplanene som norsk grunnskole bruker.

Eksamen

Flere fylker og kommuner har godkjent Norsksidene som hjelpemiddel på eksamen. Skal dette fungere, må følgende IP-adresser benyttes: 91.242.200.197 og 91.242.200.198. Vi gir ingen support på dette, men svarer på spørsmål, om enn ikke med umiddelbar responstid. Det er ikke bygd inn KI-ressurser og vi kommer heller ikke til å bygge inn ressurser/funksjoner basert på KI.

Norsksidene – målgrupper

Disse sidene er først og fremst beregnet på grunnskoleelever fra og med mellomtrinnet til og med ungdomstrinnet. Vi deler gjerne Norsksidene med Skole-Norge og andre som ønsker å benytte dem. Sidene finnes på både bokmål og nynorsk, og du trenger ikke innlogg.

Ta gjerne kontakt hvis du finner feil eller mangler på sidene. 

  • E-post: info@globalskolen.no

Årets nettlærer 2014

Dette skriver Fleksibel utdanning Norge:

Årets nettlærer 2014 er Arne Heimestøl bosatt i Hedalen.
Han er lærer og undervisningsinspektør ved Globalskolen og nettredaktør for Hedalen.no. I 1998 var han med å starte Globalskolen med 15 elever. Nå har skolen vokst til 1300 elever som er bosatt i 100 forskjellige land.

Han står også bak nettressursen «Norsksidene» som er blitt en uvurderlig kilde til kunnskap for svært mange elever og lærere, ikke bare tilknyttet Globalskolen, men i hele Norge. Norsksidene er åpne for alle, og gjennomsnittlig har de ca. 5 000 besøkende pr. dag.

Han sørger for å holde sidene oppdatert ved å samarbeide tett med Språkrådet, Norsk Nettskole og Høgskolen i Volda og gjennom tilbakemeldinger fra lærere og elever fra hele verden. Han er et lysende eksempel på hvordan deling og tilrettelegging av kunnskap kan gjøres. 

Arne Heimestøl og juryleder Ingeborg Bø. Foto: Ingebjørg Lyster
Arne Heimestøl og juryleder Ingeborg Bø.
Foto: Ingebjørg Lyster
 

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |