Personopplysninger

Oppgaver

Sett deg grundig inn i sjangeren essay og les én eller flere eksempeltekster. Velg deretter én av oppgavene nedenfor.

  1. Cooper-testen er en test av individuell fysikk. Den ble etablert av Kenneth H. Cooper for det amerikanske forsvaret i 1968. I sin originale form gikk testen ut på å løpe så langt det var mulig i løpet av 12 minutter, slik at man kunne måle kondisjonen til et menneske. Resultatet var basert på hvor langt man kom og alderen. (Kilde: Wikipedia)

    Skriv et personlig essay der du reflekterer over Cooper-tester i skolen. Passende overskrift finner du selv. Mottakere av essayet ditt skal være lærere eller barn/ungdommer på din egen alder.

    Skoleelever som deltar i coopertest

  2. Noen verdsetter penger og materialistisk velstand framfor andre verdier i livet. Skriv et essay for foreldre eller besteforeldre der du reflekterer over verdier og valg i livet.

    Bilde av en mann som teller penger

  3. I reklamen møter vi kroppsideal som er fjerne for de fleste av oss, og som kan være direkte helseskadelige.

    Skriv et essay der du reflekterer over kroppsideal i reklamen. Mottakere av teksten din skal enten være barn/ungdom på din egen alder – eller de som står bak slik markedsføring.

    Gutt med svært store muskler

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |