Personopplysninger

Hoveddel

Hoveddelen av fagartikkelen din kan du dele inn i avsnitt eller lengre tekstdeler med deloverskrifter.

Den første setninga i et avsnitt kan være fakta eller faktaopplysninger. Denne kaller vi en temasetning. Når du legger til flere opplysninger, bruker du kommentarsetninger.

I eksemplet nedenfor kan du se hvordan vi har bygd opp flere avsnitt om blomstringstida til molter. Legg merke til at vi skriver i nåtid.

Mye kan gå galt

Molteblomstene er store og hvite. De har fire til seks kronblad, og hann- og hunnblomstene sitter på forskjellige planter. Når insekter besøker hannblomster for å samle nektar, tar de med seg pollen til neste blomst. Slik kan frøemnene på hunnblomstene bli befruktet.

Molteblomsten tåler ikke frost. Den kan dessuten lett bli ødelagt av haglskurer eller kraftige regnbyger. Får ikke insekter gjort jobben sin, blir det heller ikke molter.

Når blomstringa er over, kan du noen steder se røde, flate blomster. Disse blir det ikke bær av. Finner du derimot planter som har knyttet seg, og som du kjenner en kul inne i, betyr det at blomstringa har vært vellykket.

Molteblomst og moltekart
Ser du insektet i molteblomsten? Slikt kan det bli molter av. På bildet til høyre ser du et tidlig moltekart.
Foto: Arne Heimestøl

I denne eksempelteksten kan du se hvordan vi har bygd ut hoveddelen med flere deloverskrifter og avsnitt.

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |