Personopplysninger

Deloverskrifter

Deloverskrifter deler opp artikkelen slik at det blir enklere å lese.

En deloverskrift forteller litt om hva man kan finne i den neste tekstdelen. Den bør pirre nysgjerrigheten slik at leseren velger å lese hele artikkelen.

Legg merke til at det er vanlig å sløyfe punktum i overskrifter:

Likt svar, ulik karakter

Klassevenninna Malin Elisabeth Gundelock fikk karakteren 4. Også hun stoler på læreren, men tror trynefaktoren spiller en rolle. Hun forteller at hun kjenner elever som har levert helt like besvarelser, men fått ulike karakterer av samme lærer.

– Og i fjor var det noen som var litt frekke mot læreren og fikk dårligere karakter enn de fortjente, sier hun.

Elevorganisasjonen har for tiden en kampanje der de oppfordrer elever til å levere prøvesvar anonymt. Akkurat hvor mange som vil det, har de ikke oversikt over, men Facebook-siden til kampanjen sier det er over 1000 personer som skal delta.

– Vi vet at mange elever kjenner seg urettferdig vurderte og mener at trynefaktoren spiller inn, sier påtroppende leder, Liv Holm Heide.

Undersøkelse

Organisasjonen gjorde i fjor en undersøkelse der 63 % av elevene sier at de følte at trynefaktoren hadde spilt inn på minst én av standpunktkarakterene deres.
73 % sa ja til anonym retting.

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |