Personopplysninger

Skriving

Å kunne skrive er en grunnleggende ferdighet i norskfaget. Du skal kunne uttrykke deg i et bredt utvalg skjønnlitterære og sakpregede sjangre.

Det innebærer å utvikle personlige, skriftlige uttrykksmåter og å beherske skrivestrategier, rettskriving og oppbygging av tekster.

Bilde av gutt og jente som samarbeider i skriveprosessDu kan skrive på eget initiativ, og du må kunne løse oppgaver andre har gitt deg. Legg stor vekt på å svare på det oppgavene krever av deg!

Du kan skrive for å lære. Skriving kan hjelpe deg med å strukturere tankene dine når du for eksempel leser fagstoff. Du trenger også gode skriveferdigheter når du skriftlig skal gjøre rede for hva du har lært.

Gjerne flere utkast

Når du arbeider med norskfaget, utvikler du evnen til å planlegge, utforme og bearbeide tekster i ulike sjangre og tilpasset formål, medium og mottaker.

Læreplanen sier at du skal kunne vurdere andres tekster og bearbeide egne tekster ut fra tilbakemeldinger.

Grundig arbeid

Utviklingen av skriftlige ferdigheter i norskfaget krever at du arbeider systematisk med formelle skriveferdigheter og tekstkunnskap.

På Norsksidene finner du mange ressurser innen grammatikk, rettskriving, tegnsetting, språk og sjangerlære.

Både hovedmål og sidemål

Et viktig mål er at du skal kunne kunne skrive på hovedmål og sidemål i ulike sjangre og for ulike formål, og du skal kunne kombinere skrift med andre uttrykksformer.

 

Kontakt: info@globalskolen.no | Globalskolen tilbyr nettbasert opplæring i norsk, samfunnsfag og KRLE til norske barn i utlandet. |